Jdi na obsah Jdi na menu

Cesta na Výlantu

28. 9. 2006

 Cesta na Výlantu

Jak již bylo zmíněno, rybník Výlanta leží na ose Zlín - Holešov a jsou tak v podstatě dvě možnosti příjezdu a to od Zlína nebo od Holešova.

 

Od Zlína : Po příjezdu do Fryštáku za benzínkou první ulicí odbočíte v levo (ulice Přehradní),po průjezdu obytné části se mezi polem a loukou dostanete až k čističce odpadních vod,kde se na mostě dáte v levo a po 50 metrech jste u rybníka.Po projetí autobusové točny se kolem rybníka  dostanete k buňce, ve které je možné zakoupit povolenku.

 

Nebo: Neodbočíte hned za benzínkou ale pokračujete na další křižovatku,kde odbočíte v levo do Dolní Vsi a cestou kolem potoka dorazíte na místo.

 

 

Od Holešova: Ve směru od Holešova po příjezdu do obce Žabárna po hlavní silnici odbočíte za zahradnictvím (za mostem) doprava a po asfaltové zemědělské komunikaci vedoucí kolem potoka stále rovno se dostanete na most kde pokračujete rovno a asi po 200 metrech dorazíte k buňce u rybníka.Jste na místě.

 

Nebo: Pokračujete po cestě do Fryštáku a hned po projetí údolí se na úrovni Zemědělského družstva odbočí doprava na zemědělskou asfaltovou komunikaci ( ukazatel "LUKOVSKÉ" ).Touto cestou pokračujete až ke křižovatce na které se dáte v levo.Po 200 metrech jste na místě.(buňka)

 

Mapy včetně příjezdových cest (značeny zeleně) , naleznete ve fotoalbumu - rubrika E "Mapy"