Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuálně - Na Výlantě ulovena metrová štika

12. 8. 2007

Výlanta ukázala další se svých pokladů.

Před chvílí jsem se vrátil z výlanty,kde jsem byl nafotit další z trofejních ryb,které plavou v rybníce.Těsně po 18 hodině se podařilo Jiřímu Moravcovi zapřáhnout na twistra krásnou štiku.Podařilo se mu tak hned na první nahození po příchodu k vodě.V průběhu souboje s rybou se uzavíraly sázky na to,jak je štika dlouhá.Nejčastější odhad byl okolo 85 cm.

Asi po 20 minutách boje se podařilo lovci štiku úspěšně navést do podběráku,kde se ovšem rybě podařilo twistra z tlamy vytřepat.Podotýkám až ,,v podběráku ". Podle slov Moravce byla v loňském roce úspěšnější štika,neboť se jí podařilo těsně u břehu uniknout z háčku.Skóre tedy nyní činní 1 : 1 .

Mohlo se tedy přejít k vážení,měření a posléze také oslavě krásného úlovku.jak jinak,než u nás na Valašsku tradičním nápojem,tedy slivovicí. Po změření jsme zjistili,že nejpřesnější odhad měl sám lovec,který tipoval přes 95 cm.Skutečná délka ryby po změření činila bez jednoho centimetru rovný metr a její váha je 7,5 kg.

Obrazek

Po pořízení spousty fotek nejen s lovcem ,ale i jeho ,,ASISTENTY " byla nádherná štika vrácena zpět do rybníka,aby měla možnost potrápit ,anebo potěšit některého z dalších lovců.

                   J.H

 

Náhledy fotografií ze složky Jiří Moravec a jeho metrová štika

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář