Jdi na obsah Jdi na menu

Informace k lovné sezóně 2010

29. 3. 2010

Informace o zahájení sezóny 2010 na rybníce Výlanta

Konečně je to tady. Po dlouhé a poměrně tuhé zimě se počasí umoudřilo a přišlo jistě všemi očekávané jaro. Z většiny rybníků totiž zmizela poslední ledová vrstva. Po podzimním výlovu rybníka Výlanta a nutném ošetření jeho dna a břehů, proběhlo v měsících únoru a březnu také jeho napuštění.

Nyní je potřeba rybník opětovně zarybnit. Již o tomto víkendu - v sobotu 3. dubna, nás čeká výlov rybníka, ve kterém jsme přes zimu zakomorovali přibližně 1500 kg kapra z podzimního výlovu, především pak extra výběr kapra ( okolo 70 cm délky), ale i amura. Vysazení těchto ryb do rybníka Výlanta proběhne v odpoledních hodinách tentýž den a je přístupné široké veřejnosti. O týden později nás čeká druhý výlov a vysazení proběhne taktéž v odpoledních hodinách ( toto se bude ovšem odvíjet od počasí, neboť není možné rybník úplně vypustit za silného deště).

                             Obrazek

Lovná sezóna na rybníce začne probíhat v nejbližším možném termínu po druhém vysazení a o zahájení vás budeme informovat zde, ve vývěsce na rybníku ale i formou letáků na prodejnách vybraných rybářských potřeb na zlínsku. Lovné dny budou každou sobotu od 7.00 hodin do 20.00 hodin, v měsících červenci a srpnu pak od 6.00 do 22.hodin.

V letošním roce také proběhnou na rybníce dvoje noční rybářské závody o hodnotné ceny včetně bohaté tomboly a jejich termíny budou upřesněny rovněž v nejbližším možném termínu.

Těšíme se na setkání s vámi na Výlantech a přejeme všem hodně zdaru.

J.Hejtmánek

Obrazek