Jdi na obsah Jdi na menu

Rybářské závody 23.- 24.6.2012 - výsledky

 

Vítězi I.nočních závodů jsou Vojtěch Paštěka a Josef Gerža

jirka-turnaj-republika---hranice-na-morave-003.jpg

 
Nejúspěšnějším lovcem prvních nočních rybářských závodů na rybníce Výlanta ve Fryštáku, se stal uplynulou sobotu s uloveným kaprem dlouhým jeden a osmdesát centimetrů a vážícím téměř deset kilo pan Vojtěch Paštěka. Zvítězil tak v jedné ze dvou vypsaných kategorií a to o nejdelší ulovenou kaprovitou rybu. Ve druhé kategorii, kde se soutěžilo o nejvíce ulovených ryb a sčítala se jejich délka, pak po roční pauze zcela jasně dominoval pan Josef Gerža, který svým úlovkem čtyřiceti ryb za dobu osmnácti hodin překonal letitý rekord rybníka v počtu 1635 bodů resp. centimetrů. Pan Gerža nalovil ryby, jejichž součet délek činil přes dvacet metrů

jirka-turnaj-republika---hranice-na-morave-015.jpg

„ S průběhem závodu jsme spokojeni. Počasí tentokráte lovícím, kterých se u rybníka sešlo opravdu hodně přálo, navíc po dlouhé době byl překonán rekord v počtu bodů. Navíc se podařilo nalovit opravdu hodně ryb, přesněji čtyři sta sedmdesát pět převážně kaprů nebo amurů, takže předpokládám, že i většina z účastníků odcházela z rybníka spokojena,“ věří hlavní pořadatel závodů ing. Jiří Moravec.

jaskova-kapr-80.jpg

Kategorie o nejdelší ulovenou rybu byla opravdu velmi vyrovnaná, když druhé místo obsadil se stejně dlouhým kaprem jako její vítěz pan Ladislav Marko, ovšem jeho úlovek byl o pouhých osm setin kilogramu lehčí než vítězná ryba. Třetí místo pak zajistil mladičké Renatě Jaškové kapr dlouhý rovných osmdesát centimetrů, který byl ovšem ze všech ulovených ryb nejtěžší. Vážil téměř jedenáct kilogramů.

jirka-turnaj-republika---hranice-na-morave-057.jpg

Zápolení tradičních rivalů pak bylo k vidění v kategorii na body, kterou jak již bylo zmíněno opanoval pan Gerža. Nejvíce se mu bodově přiblížil loňský vítěz Tomáš Bačovský, jenž nalovil o třináct kusů ryb méně se ztrátou přes pětset bodů na šťastného vítěze.Třetí místo pak obsadil další tradiční sběratel ocenění ze závodů na rybníce Václav Zbranek, který ulovil o dvě ryby méně než druhý Bačovský.
Pořadatelé již teď začali s přípravami na druhé a zároveň poslední letošní závody, které se uskuteční na přelomu prázdnin a to hned o prvním srpnovém víkendu 4.- 5.8.2012.
 

vitezove.jpg

 
Výsledky závodů 23 - 24. 6.2012
Kategorie o největší ulovenou kaprovitou rybu

1) Paštěka Vojtěch     Kapr 81 cm,  9,98 kg
2) Marko Ladislav       Kapr 81 cm,  9,90 kg
3) Jašková Renata      Kapr 80 cm,10,80 kg
4) Pelánek Jan           Kapr 79 cm, 7,90 kg
5) Zbranek Václav      Kapr 76 cm,  8,90 kg

Kategorie o nejvíce bodů

1) Gerža Josef         2008,5 b, 40 ryb
2) Bačovský Tomáš 1425    b,  27 ryb
3) Zbranek Václav    1252    b,  25 ryb
4) Šenkyřík Pavel     1052   b,  22 ryb
5) Chmelař Radek    1008,5 b, 20 ryb
 
 
- Zúčastnilo se 74 lovících, ulovil se rekordní počet ryb 475 KUSŮ !
- Překonán rekord vítěze 1635 bodů na 2008,5 b
- Další noční závody se uskuteční 4. - 5. 8.2012 od 14 hodin.
 
Prosíme soutěžící, kteří se umístili na prvních pěti bodovaných místech v kategorii o nejdelší rybu o případné zaslání fotografií jejich úlovků na email : rybnik.vylanta@email.cz.
Fotogradie budou zveřejněny na stránkách rybníka v galerii ze závodů.
Děkujeme a těšíme se na Vaši účast na dalších připravovaných závodech.
 
J.H.