Jdi na obsah Jdi na menu

Výlov rybníka Výlanta po 25 letech

14. 11. 2009

Výlov rybníka Výlanta

V pondělí 2.11. 2009 proběhl na rybníce Výlanta první výlov ryb od napuštění rybníka před 25 lety. Výlov probíhal za vydatné pomoci rybářů z Tovačova na Přerovsku, kteří nám vyšli vstříc zapůjčením potřebného vybavení a v neposlední řadě také svých fyzických sil.

Výlovu ovšem předcházelo poměrně zdlouhavé a technicky velmi náročné vypouštění vody, které obnášelo také souhru se sborem dobrovolných hasičů z Fryštáku.Ti byli nápomocni nejen svou technikou, ale na rybníce především strávili nemalé množství svého volného času, za což jim patří obrovské poděkování.

.Obrazek

Množství ryb v rybníce by jistě mile překvapilo rybáře, kteří by řeči typu "tohle je naprosto mrtvá voda" po neúspěšném lovu jistě rádi vzali zpět.

.

Obrazek

 

Rybník totiž vydal ze svých útrob opravdu pěkné kousky ryb v nemalém počtu, přičemž největším překvapením pro všechny byl vylovený sumec v délce 210 cm a váze 80 kg.Všechny trofejní ryby vylovené na podzim budou do rybníka vysazeny opět na jaře, kdy zároveň dojde i k celkové změně obsádky rybníka.

Obrazek

Chtěli bychom však ještě jednou poděkovat všem, kteří byli při výlovu ale i jeho přípravě nápomocni a aktivně se do něj zapojili. Dík pak patří především těm, kteří nezůstali v řadách pesimistů, kteří pouze vedli chytré řeči, že oni by to udělali jinak a že se nám to stejně nepodaří a pak pouze z povzdálí sledovali partu nadšenců, kterak se dva dny dřou v

blátě.

Obrazek

Po nutném ošetření dna rybníka,bychom jej rádi nechali přes zimu vymrznout a na jaře opět napustili a dostatečně zarybnili. Těšíme se již teď na setkání s vámi při nejbližším možném prvním lovném dni v příští sezóně.

Jiří Moravec, Jiří Hejtmánek a ostatní kolektiv rybníka Výlanta