Jdi na obsah Jdi na menu

1. Rybářské závody 2010 - výsledky

27. 6. 2010

O víkendu 19 - 20.6.2010,se po roce na rybníce Výlanta ve Fryštáku sešli příznivci rybolovu k letošním prvním nočním rybářským závodům. Pořadatelé tradičně připravili pro soutěžící dvě kategorie, přičemž soutěžili o nejdelší ulovenou kaprovitou rybu a ve druhé kategorii se sčítaly délky všech ulovených ryb v cm, kde 1 cm znamenal 1 bod. V každé z ketegorií bylo hodnoceno pět nejúspěšnějších rybářů, mezi které se rozdělili ceny v celkové hodnotě přes 20 000 Kč.

Obrazek

Poukaz na živé sele, soudek piva a rybářské doplňky si ze závodů odnesl nejúspěšnější lovec v kategorii nejdelší kaprovitá ryba, pan Pavel Staňo ze Zlína, který ulovil kapra o délce 68 centimetrů a váze 7,5 Kg. Na druhém místě se však jen díky nižší váze své ryby umístil Radim Adámek, jenž ulovil kapra stejné délky ovšem o váze pouze 6,25 Kg. „ Jsem naprosto spokojený, neboť po loňském vítězství ve druhé kategorii se mi poprvé podařilo vyhrát i kategorii o největší rybu. K rybníku Výlanta mám totiž  vypěstovaný zvláštní vztah, neboť právě zde jsem s rybařinou začínal a za čtyři roky co lovím se mi povedlo tady chytit již několik opravdu trofejních ryb,“ konstatoval spokojeně vítězný lovec Stanislav Palo, který nezůstal pozadu ani ve druhé z kategorií. V průběhu závodu totiž ulovil třináct ryb v celkové délce 565,5 cm, které pravidelnému účastníkovi zdejších závodů zajistily třetí místo.

Obrazek

Vítězem kategorie, kde se sčítaly body za celkovou délku ulovených ryb, se po roční pauze stal opět Josef Gerža z Jablůnky. Rybáři, který je mimo jiné rekordmanem rybníka, neboť právě před dvěma roky nachytal za patnáct hodin celkem 35 kaprů v celkové délce přes patnáct metrů, tentokráte však k vítězství stačilo „ pouze“ 22 ryb v celkové délce 848 cm. „ Jsem nadmíru spokojený. V loňském roce jsem se na závody bohužel z pracovních důvodů nedostal, takže o to více mne letošní vítězství v kategorii na body těší,“ podotkl  pravidelný účastník závodů na Výlantě  Josef Gerža.

Za čtrnáct hodin lovu se rybářům z rybníka podařilo zdolat celkem 239 kaprů. „ Nejvíce nás všechny jistě potěšila nenaplněná předpověď meteorologů, kteří hlásili srážky. Věřím, že většina rybářů odchází spokojená a my můžeme začít s přípravou závodů dalších, které plánujeme na první srpnový víkend přesněji ze 7.na  8. srpna,“ připomněl termín dalšího nočního zápolení jeden s jejich organizátorů ing.Jiří Moravec.

Obrazek

O nejdelší kaprovitou rybu:

1. Pavel Staňo             Kapr 68 cm a 7,50 kg

2. Radim Adámek       Kapr 68 cm a 6,25 kg

3. Miroslav Kubík       Kapr 65 cm a 4,75 kg

4. Petr Antonov          Kapr 64 cm a 4 kg

5. Vlastimil Holomek   Kapr 63,5 cm a 4,50 kg 

Nejvíce bodů za ulovené ryby v cm:

1. Josef Gerža            848   bodů a 22 ryb

2. Radim Adámek      679    bodů a 16 ryb

3. Pavel Staňo            565,5 bodů a 13 ryb

4. Petr Antonov          564,5 bodů a 14 ryb

5. Luděk Adámek       546    bodů a 15 ryb

J.H.

 

 

Náhledy fotografií ze složky 1.noční rybářské závody 2010