Jdi na obsah Jdi na menu

Největší ůlovek si ze závodů na Výlantě odnesl Milan Malíček ze Zlína

31. 7. 2009

Sumec v délce 127 cm vynesl lovci vítězství v nočních závodech

Noční rybářské závody, které se konaly v sobotu 25.července na rybníce Výlanta,se nesly především ve znamení  kuriozních ůlovků. Nešlo ani tak o ryby, ale spíše o nástrahy, na které byly některé (všechny dravé) ryby uloveny.

Ale pojdme na úplný začátek.Obrazek

O jediné závody v letošním roce, které jsme se rozhodly pro naše příznivce i přes předčasné ukončení letošní rybářské sezóny na rybníce uspořádat, byl obrovský zájem. Již v pátek totiž využila spousta rybářů možnosti zaregistrovat si lovné místo na sobotní klání a na další den pak zůstalo jen posledních pár volných míst..

Sobotní dopoledne i brzké odpoledne však nevěstili nic pěkného co se týče počasí, neboť hladinu rybníka a jeho nejbližší okolí vytrvale bičovaly přívaly vody, které se neustále, ikdyž s krátkými přestávkami snášely z nebe. Naštěstí se ale dle předpovědi meteorologů kolem čtvrté odpolední vyčasilo a závod tak mohl být úderem šesté večerní zahájen. Nutno podotknout, že počasí se po celou dobu nočního zápolení již nezměnilo a ráno jsme se u vyhlášení výsledků setkaly všichni nepromočeni.

Jako tradičně se soutěžilo ve třech kategoriích. Kategorii o nejdelší ulovenou kaprovitou rybu, opanoval jednoznačně Jaroslav Suchý, který z rybníka kolem desáté hodiny večerní zdolal kapra v délce 76 centimetrů dlouhého a 7, 25 Kg vážícího.Pouhé tři centimetry pak scházeli Danielu Provazníkovi na vítězného kapra.Ulovil tedy kapra v délce 73 centimetrů a radoval se z ceny určené pro druhého nejůspěšnějšího rybáře v dané kategorii.  

Obrazek

 

Další kategorií byla soutěž o nejvíce ulovených kaprovitých i dravých ryb, kde se sčítala jejich délka, jenž se převáděla v poměru 1.cm = 1 bod.V téhle kategorii se nejlépe vedlo panu Pavlu Staňovi, jenž za dobu soutěže nalovil celkem 13 kaprů, jejichž celková délka pak dala v součtu uctyhodných 634 cm.Rekord rybníka však tentokráte překonán nebyl.

Obrazek

Poslední hodnocenou kategorií pak byla soutěž o nejdelší dravou rybu.Cenu za první místo v podobě kvalitního rybářského prutu určeného pro lov dravců si zcela zaslouženě odnesl pan Milan Malíček starší ze Zlína. Cenu a zárověň jeho životní úlovek mu zajistil sumec dlouhý 127 cm a vážící 15,5 kilogramu.,,Za dobu zhruba čtyřiceti let, po které se rybařině věnuji, je to má nejdelší ulovená ryba a mám z ní ohromnou radost", radoval se při vyhlášení výsledků čtyřiapadesátiletý šťastný lovec ze Zlína, jehož nejdelšími ulovenými kusy byly ryby do délky 80 centimetrů. Radost z úlovku byla o to větší, neboť sumce ulovil při lovu kaprů na rohlík a tedy v žádném případě neměl potřebné vybavení pro lov drvců. ,,Souboj s rybou byl nádherný.Předpokládal jsem, že na háčku uvízl nějaký velký kapr nebo amur, sumce bych opravdu nečekal.  Jsem rád, že se mi rybu podařilo zhruba po půl hodině souboje zdolat ",dodal štastný lovec.Druhé místo v této kategorii pak zajistil Dušanu Hurajtovi candát v délce 46 centimetrů, jenž byl uloven také na netradiční nástrahu - rohlíkové boilí. Třetí místo v kategorii dravců (kuriozně ulovených), obsadil Petr Přichystal, jenž z rybníka vylovil úhoře dlouhého 45 cm na kukuřici.

Obrazek

Po dobu závodu se z rybníka Výlanta vylovilo celkem 187 ryb včetně tří dravých ryb, přičemž kapři větší 60 centimetrů byli dle pravidel rybníka vráceni zpět do vody.

 Jiří Hejtmánek

Výsledky jednotlivých kategorií:

Největší kaprovitá ryba : 1. Suchý Jaroslav      - Kapr 76 cm, 7,25 kg

                                      2. Provazník Daniel    - Kapr 73 cm, 6,5 kg

                                      3. Ševčík Jiří              - Kapr 72 cm

                                      4. Šenkyřík Pavel       - Kapr 69 cm, 6,75 kg

                                      5. Zbranek Václav     - kapr 67 cm

                                          Trpišovský Otakar - Amur 67 cm

                                            

Obrazek

Nejvíce bodů:                 1. Staňo Pavel           -  634 bodů a 13 ryb

                                      2. Zbranek Václav     -  438 bodů a 8 ryb

                                      3. Malíček Milan       -  404 bodů a 6 ryb

                                      4. Kubík Miroslav     - 371,5 bodů a 7 ryb

                                      5. Orsava Lukáš        -  332 bodů  a 7 ryb

 

Obrazek

Nejdelší dravá ryba:       1. Malíček Milan       - Sumec 127 cm a 15,5 kg

                                      2. Hurajt Dušan        - Candát 46 cm

                                      3. Přichystal Petr      - Úhoř 45 cm 

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Noční rybářské závody 25 - 26.7. 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář