Jdi na obsah Jdi na menu

Rybářské závody 6.-7.8.2011 - výsledky

 II. noční rybářské závody  opanovali Stanislav Jaša a Tomáš Bačovský

Cenu v podobě rybářského echolotu, soudku piva a balíčku rybářských doplňků, si z víkendových nočních rybářských závodů na rybníce Výlanta ve Fryštáku odnesl pan Stanislav Jaša . K triumfu v závodě mu dopomohl amur dlouhý 84 cm, kterého se mu podařilo z vody zdolat přibližně v polovině čtrnácti hodinového závodu.
Druhé místo v kategorii o nejdelší ulovenou rybu pak obsadil Milan Kramarovič, kterému se podařilo udolat kapra o čtyři centimetry kratšího než byl vítězný amur.Tento kapr vážil úctyhodných 10, 5 kilogramů. Třetí místo pak patří Ladislavu Barboříkovi , jemuž se v samém úvodu závodu podařilo zdolat kapra v délce 78 centimetrů. Jen o centimetr kratší ryba pak přisoudila bramborovou medaili Martinu Studinskému z Ostravy. Ten naopak svého kapra zdolal přesně s hvízdnutím znamenajícím konec zápolení.
Při závodě se však kromě kategorie o nejdelší rybu soutěžilo tradičně rovněž v kategorii na body, kde 1cm ulovené ryby se rovnal jednomu bodu. V této kategorii se nejlépe vedlo panu Tomáši Bačovskému, který po dobu závodu nalovil celkem 16 kaprů, přičemž součet jejich délek činil 805 centimetrů. Za tento výkon si odnesl ocenění v podobě poukazu na živé sele a rovněž soudek piva a balíček rybářských doplňků. ¨Na druhém místě se pak umístil Pan Marek Antoš, kterému na vítěze scházelo 47 bodů, což mohla být teoreticky pouze jediná ulovená ryba navíc.O jedenadvacet bodů zpět za Antošem se na třetím místě umístil Miroslav Kubík.
Během čtrnácti hodin soutěžení bylo z rybníka vytaženo přes 160 kaprů a jeden amur. Nutno podotknout, že většina ulovených ryb(včetně těch trofejních), putovala nazpět do  rybníka.
Závěrem jak je již zvykem je třeba poděkovat všem  za účast, ale hlavně sponzorům a partnerům rybníka za podporu tohoto závodu.
Jmenovitě firmám: Kovin Fish s.r.o, Mitas, Chytil - kapří dobroty, Fishing Invest, Gevak a všem ostatním, kteří se podíleli na zajištění cen do závodu,ale i do tomboly.
 
Výsledky II. Nočních rybářských závodů na rybníce Výlanta:
Kategorie o nejdelší ulovenou kaprovitou rybuv cm:
1. Stanislav Jaša            Amur   84 cm
2. Milan Kramarovič       Kapr    80 cm a 10, 38 kg
3. Ladislav Barbořík       Kapr    78 cm a   8, 60kg
4. Martin Studinský          Kapr     77cm a    9,40 kg
5. Tomáš Bačovský         Kapr    72 cm a    6,80 kg
 
Kategorie o nejvíce bodů za ulovené kaprovité ryby v cm:
1. Tomáš Bačovský      805 bodů a 16 ulovených ryb
2. Marek Antoš              758 bodů a 18 ulovených ryb
3. Miroslav Kubík          737 bodů a 15 ulovených ryb
4. Josef Gerža                600 bodů a 12 ulovených ryb
5. Radomír Chmelař     541 bodů a 11 ulovených ryb

 

nejuspesnejsi-lovci-zavodu.jpg

Nejúspěšnější lovci II. nočních rybářských závodů

J.H.

Fotogalerie ze závodů (bude postupně doplněna)

zde: www.rybnikvylanta.estranky.cz/fotoalbum/-c---zavody/ii.nocni-rybarske-zavody-6.-7.8.2011/